Programok

Kézműves foglalkozás – kincsek a földből

info heading

info content

Magyar Nemzeti Múzeum és MNM Nemzeti Régészeti Intézet

1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.

0630 4495829

https://mnm.hu/hu

Magyar Nemzeti Múzeum (1088 Budapest, Múzeum krt. 14 - 16)

2022.05.27 10:00, 11:00, 12:00, 13:00

diákcsoportoknak, 1-4- évfolyam

Csodálatos arany leletek láthatók a Magyar Nemzeti Múzeum legújabb, időszaki kiállításában. A “Kincset Érő Közösség” tárlatát megtekintve az arany csillogása bennünket is elvarázsol. Az Árpád-és hun kori csatok, veretek és viseleti tárgyak némelyike vörös ékkőberakással készült. Próbáljuk meg a formákat és színeket üveg felületen újraalkotva átérezni, mit is érezhetett a korabeli ékszer készítője! Mit érezhetett viselője? Játsszunk el a gondolattal, vajon a mai divatba miként illeszthetnénk be, legyünk divattervezők!

Emellett az egyik legősibb kézművességgel, agyagformázással készítünk az őskorból kölcsönvett ember alakú szobrokat. Vajon látjuk és megértjük, hogy az ötezer éve élt ember miért készítette ezeket, mire használta, és mit üzenhet nekünk a beszurkált pontokkal és vonalakkal díszített ábrázolás? Mitől félt az akkori ember és hogyan fejezte ezt ki?

A régészet napja alkalmából minden program INGYENES, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a program címének megjelölésével a muzeumpedagogia@mnm.hu e-mail címen lehet. Ennél a programnál egy időpontra egy osztály jelentkezését várjuk. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a csoportok regisztrációja jelentkezési sorrendben zajlik!