Programok

Vas fiai

info heading

info content


Magyar Nemzeti Múzeum és MNM Nemzeti Régészeti Intézet

1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.

0630 4495829

https://mnm.hu/hu

Magyar Nemzeti Múzeum (1088 Budapest, Múzeum krt. 14 - 16)

2022.05.27 10:00

diákcsoportoknak, 7. évfolyamtól

Az interaktív stratégiai társasjáték keretei között megismerkedhettek a vaskorban élt nép mindennapjaival. Az első szakaszban a játékosok tudást szerezhetnek a vaskorban a Kárpát-medencében élt népeiről és tárgyi kultúrájáról, mely alapján építik fel karaktereiket. Kelta és szkíta törzsek küzdenek a térség természeti kincseiért. Minden törzsben helyet kap kézműves, harcos, szakrális vezető (keltáknál druida, szkítáknál sámán), és törzsfőnök. Közösen határozzák meg, hogy milyen nyersanyagokra van szüksége a törzsnek.

Ez alapján indul el a játék második szakasza: a letelepedés. A Kárpát-medence birtokba vételéhez a törzs tudására, stratégiai érzékére és diplomáciai érzékére van szükség. A szomszédos törzsek háborúzhatnak a természeti kincsekért, de békésen is élhetnek egymás mellett. Az egyes karakterek különleges képességei döntőek lehetnek a játék végén, de sokat számít a törzstagok tudása is: akkor telepíthetnek le egy-egy nemzetséget, ha jól válaszolnak a játékmester által feltett kérdésre. Az a győztes, aki először szerzi meg a törzse számára a szükséges nyersanyagokat. A foglalkozást a Vaskori Duna Út támogatja.

A régészet napja alkalmából minden program INGYENES, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a program címének megjelölésével a muzeumpedagogia@mnm.hu e-mail címen lehet. Erre a programra egy osztály jelentkezését várjuk. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a csoportok regisztrációja jelentkezési sorrendben zajlik!