Programok

Mesél az erdő – Túra az egykori gátak és halastavak nyomában

info heading

info content


Kuny Domokos Múzeum - Tata

2890 Tata, Öregvár, Váralja út 1-3.

+36 34/381-251

http://kunymuzeum.hu/

Találkozási és indulási hely: Gerencsérvár (koordináták: é. sz. 47° 25′ 54″, k. h. 18° 17′ 05″)

2022.05.28 11:00-13:00

12 év felettieknek

Az érdeklődök Deminger Csilla (Kuny Domokos Múzeum munkatársa, Terepfutásrégészet blog szerkesztője, Magyar Régész Szövetség „Hegységeink régészeti emlékei” sorozat szerkesztője) vezetésével egy könnyed erdei túrán vehetnek részt, ahol megismerkedhetnek az egykoron a vértes rengetegében élő szerzetes közösségek halászati tevékenységével. Megnézzük még a ma is kitűnő állapotban lévő középkori gátakat és tavakat és közben élvezzük a kora nyári erdő varázsát.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az alábbi e-mail címen lehet regisztrálni a túrára: terepfutasregeszet@gmail.com. Az e-mailben kérjük feltüntetni, hogy hány fő érkezik a túrára és egy telefonszámot. A tervezett indulás előtt kérjünk mindenki érkezzen meg egy 10 perccel korábban. A túra során jelzetlen utakon is áthaladunk majd, ahol magasabb lehet a növényzet, (akár csalán is előfordulhat) ezért szükséges mindenképp a zárt ruházat. A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.

Eső vagy erős szélvihar esetén a program elmarad! (Bízzunk a kellemes kora nyári időben!). A program időtartama kb. 1,5-2 óra.