Köles, csombord, pohánka – a budai vár növényei I.
Milyen növényanyag kerül elő egy ásatáson? Mit árul el mindez a középkor során itt élők étrendjéről? Milyen gabonákat használtak, mi készült a kölesből? Milyen fűszereket termesztettek és milyen zöldségek nőttek a konyhakertben? Mit tudunk a budai szőlőkről? Milyen gyógynövényeket ismerhettek, és vajon tisztában voltak-e a mérgező fajtákkal? Milyen, ma már alig ismert gyümölcsöket termesztettek, és mi mindent gyűjtöttek a helyi erdőkből? Ezekre, és még több érdekességre is fény derül a Vármúzeum régészet napi programsorozatában, a régészeti növénytani foglalkozáson. Tartsatok velünk!
Helyszín: BTM Vármúzeum Reneszánsz terem
A részvétel ingyenes, de egyes programok regisztrációkötelesek. Kérjük, regisztráljon! https://forms.gle/mdmHB8Ph6xbVdCHn7