középkori harcosok pajzsokkal és fegyverekkel

Középkori párbaj bemutató, a Nyugati Gyepűk Pajzsa Haditorna Egyesülettel

Régészeti korokon átívelő attrakciókkal érkezik a Régészet Éjszaka június 1-jén. Ókori és középkori hagyományőrző csapatok részvételével elevenednek meg a különböző időszakok, életre kel az éjszakai múzeum, ahol izgalmas előadások színesítik a régészeti produkciókat.

Tapasztald meg a lovagok bátorságát és ügyességét a Nyugati Gyepűk Pajzsa Haditorna Egyesület középkori párbaj bemutatóján!

Testközelből láthatod, ahogy a lovagok szemtől szemben küzdenek a dicsőségért, visszarepülve a középkorba, ahol minden párbaj egy történet, minden harcos egy hős.

Az izgalmas bemutató nem csak látványos szórakozást, hanem lehetőséget kínál, a középkori harcmodorokat, fegyvereket és a lovagok mindennapi életének közelebbi megismerésére. Tökéletes családi program, ahol kicsik és nagyok egyaránt felfedezhetik a múlt varázsát.

A Nyugati Gyepűk Pajzsa Haditorna Egyesület csapata a 10. és a kora 11. századi magyarság és Kelet-Európa hadi és népi kultúrájával foglalkozik. Bemutatóinkon e korszak harcmodorát, fegyvereit, viseleteit és életmódját igyekeznek a nagyközönség számára átadni.

A részvétel ingyenes, és nem regisztrációhoz kötött.

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, belső udvar (Budapest, Múzeum krt. 14-16, 1088)

A rendezvény ideje alatt (pénteken 10:00-18:00-ig, szombaton 18:00-21:30-ig) az Altamira barlangrajzai, a Seuso-kincs, a Római Kőtár és az Állandó Régészeti Kiállítás látogatható ingyenesen.

Tags: ,

dátum

jún 01 2024
Expired!

időpont

20:20 - 20:50

Helyszín

Budapest
Magyar Nemzeti Múzeum Nemzeti Régészeti Intézet

Szervező

Magyar Nemzeti Múzeum Nemzeti Régészeti Intézet
Phone
+36300179732
Email
nritartalomfejlesztes@gmail.com
Honlap
https://nri.mnm.hu