glatiátorok harcolnak

Ókori gladiátor bemutató a Collegium Gladiatorium hagyományőrző csapattal

Régészeti korokon átívelő attrakciókkal érkezik a Régészet Éjszaka június 1-jén. Ókori és középkori hagyományőrző csapatok részvételével elevenednek meg a különböző időszakok, életre kel az éjszakai múzeum, ahol izgalmas előadások színesítik a régészeti produkciókat.

Éld át az ókori római gladiátor játékok lélegzetelállító izgalmát a Collegium Gladiatorium hagyományőrzőivel! A látványos bemutató során megelevenednek az ókori arénák viadalai, ahol bátor harcosok küzdöttek a dicsőségért. Csodáld meg a gladiátorok páratlan ügyességét és erejét!

Ez a program nem csak látványos szórakozást nyújt, hanem betekintést ad az ókori római kultúra és történelem gazdag világába. Nem csak felnőtteknek, családoknak is ajánljuk!

Collegium Gladiatorium immáron 30 éve fejleszti tudását és eszközeit, hogy közérthető formában, látványos előadások keretében bemutathassa a nagyközönségnek a római gladiátorok fegyvereit, felszerelését, küzdőstílusát. Fellépéseiken képzeletbeli időutazásra hívják nézőiket, amelyen a gladiátorjátékokat igyekeznek úgy rekonstruálni, ahogy azok feltehetőleg az ókorban is zajlottak.

A részvétel ingyenes, és nem regisztrációhoz kötött.

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, belső udvar (Budapest, Múzeum krt. 14-16, 1088)

A rendezvény ideje alatt (pénteken 10:00-18:00-ig, szombaton 18:00-21:30-ig) az Altamira barlangrajzai, a Seuso-kincs, a Római Kőtár és az Állandó Régészeti Kiállítás látogatható ingyenesen.

Tags: ,

dátum

jún 01 2024
Expired!

időpont

19:00 - 19:30

Helyszín

Budapest
Magyar Nemzeti Múzeum Nemzeti Régészeti Intézet

Szervező

Magyar Nemzeti Múzeum Nemzeti Régészeti Intézet
Phone
+36300179732
Email
nritartalomfejlesztes@gmail.com
Honlap
https://nri.mnm.hu