régészek kincset ásnak ki

Kincsek nyomában a magányos hegyen – Soós Bence régész előadása

Május 31–én Korlátlan régészet: határokon átnyúló történetek címmel érkezik a Régészet Napja a Magyar Nemzeti Múzeumba. Vetélkedők és múzeumpedagógiai foglalkozások várják a diákokat, izgalmas régészeti előadások a felnőtteket. A rendezvény ideje alatt (pénteken 10:00-18:00-ig, szombaton 18:00-21:30-ig) az Altamira barlangrajzai, a Seuso-kincs, a Római Kőtár és az Állandó Régészeti Kiállítás látogatható ingyenesen.

Az előadás a Somló-hegyen zajló legújabb régészeti kutatások eredményein és a magyar régészet hőskorából származó felfedezéseken keresztül mutatja be a Somló-hegy késő bronzkori és kora vaskori világát, a hegyet uraló harcosok szokásait és a két korszak kivételes tehetségű fémműves- mestereinek legszebb alkotásait.

2023-ban a Somló 4 kincslelettel örvendeztette meg a régészeket, amelyek közösségi régészeti kutatás révén kerültek felfedezésre. A különleges leletegyütteseket a nagyközönség is láthatta, A magányos hegy kincsei című nagysikerű kiállításon 2024 első hónapjaiban. A kutatások nem álltak meg, 2024 májusában elkezdődött a Somló régészeti feltárása.

Kalandos történetek, páratlan kincsleletek, személyes élmények elevenednek majd meg Soós Bence régész előadásában.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a helyek száma limitált!
Regisztráció az alábbi linken: https://nri.mnm.hu/aktualitasok/regisztracio/programok/regeszet-napja-es-regeszet-ejszakaja-a-nemzeti-regeszeti-int_1714718816

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, Széchényi-terem (Budapest, Múzeum krt. 14-16, 1088)

 

Tags:

dátum

máj 31 2024
Expired!

időpont

17:30 - 18:30

Helyszín

Budapest
kategória
Magyar Nemzeti Múzeum Nemzeti Régészeti Intézet

Szervező

Magyar Nemzeti Múzeum Nemzeti Régészeti Intézet
Phone
+36300179732
Email
nritartalomfejlesztes@gmail.com
Honlap
https://nri.mnm.hu