régészek textilt festenek archaikus módszerekkel

Kísérleti régészet: A lehetőségek végtelen tárháza – Vicze Magdolna régész előadása

Május 31–én Korlátlan régészet: határokon átnyúló történetek címmel érkezik a Régészet Napja a Magyar Nemzeti Múzeumba. Vetélkedők és múzeumpedagógiai foglalkozások várják a diákokat, izgalmas régészeti előadások a felnőtteket. A rendezvény ideje alatt (pénteken 10:00-18:00-ig, szombaton 18:00-21:30-ig) az Altamira barlangrajzai, a Seuso-kincs, a Római Kőtár és az Állandó Régészeti Kiállítás látogatható ingyenesen.

Az emberi történelem során ismereteink folyamatosan átalakultak, alkalmazkodtak az új lehetőségekhez, azonban sok értékes információ és tudás vált az idő martalékává. A kísérleti régészet célja ennek az elveszett tudásnak az újraélesztése és megismertetése.

Vicze Magdolna régész izgalmas előadása bemutatja a kísérleti régészet korlátlan lehetőségeit. Felfedezhetjük, hogyan kel életre a múlt és megérthetjük, miért ez az egyik legszemélyesebb és leginkább személyhez kötődő szakterület.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a helyek száma limitált!
Regisztráció az alábbi linken: https://nri.mnm.hu/aktualitasok/regisztracio/programok/regeszet-napja-es-regeszet-ejszakaja-a-nemzeti-regeszeti-int_1714718816

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, Széchényi-terem (Budapest, Múzeum krt. 14-16, 1088)

Tags:

dátum

máj 31 2024
Expired!

időpont

16:00 - 16:30

Helyszín

Budapest
kategória
Magyar Nemzeti Múzeum Nemzeti Régészeti Intézet

Szervező

Magyar Nemzeti Múzeum Nemzeti Régészeti Intézet
Phone
+36300179732
Email
nritartalomfejlesztes@gmail.com
Honlap
https://nri.mnm.hu