Köles, csombord, pohánka – a budai vár növényei

Milyen növényanyag kerül elő egy ásatáson? Mit árul el mindez a középkor során itt élők étrendjéről? Milyen gabonákat használtak, mi készült a kölesből? Milyen fűszereket termesztettek és milyen zöldségek nőttek a konyhakertben? Mit tudunk a budai szőlőkről? Milyen gyógynövényeket ismerhettek, és vajon tisztában voltak-e a mérgező fajtákkal? Milyen, ma már alig ismert gyümölcsöket termesztettek, és mi mindent gyűjtöttek a helyi erdőkből? Ezekre, és még több érdekességre is fény derül a Vármúzeum régészet napi programsorozatában, a régészeti növénytani foglalkozáson. Tartsatok velünk!

dátum

máj 31 2025
Expired!

időpont

11:00 - 17:00

More Info

Read More

Helyszín

Budapest
BTM Vármúzeum

Szervező

BTM Vármúzeum
Phone
+3614878871
Email
info@btm.hu
Read More