Reneszánsz táncosok körtáncot járnak

Közös középkori reneszánsz tánc és bemutató a Pavane Táncegyüttes és Zászlóforgató Csoport művészeivel

Régészeti korokon átívelő attrakciókkal érkezik a Régészet Éjszaka június 1-jén. Ókori és középkori hagyományőrző csapatok részvételével elevenednek meg a különböző időszakok, életre kel az éjszakai múzeum, ahol izgalmas előadások színesítik a régészeti produkciókat.

A Régészet Éjszakáján a Pavane Táncegyüttes és a Zászlóforgató Csoport művészeivel együtt élheted át a múlt eleganciáját és szépségét.

Nem csupán gyönyörködhetsz a finom vagy éppen pimasz történelmi táncokban, a korszakok dallamos zenéiben és ruhakölteményeiben, hanem a csoport művészeinek vezetésével te magad is kipróbálhatod a lépéseket.

Nem számít, hogy kezdő vagy, gyakorlott táncos vagy, a hangulat garantáltan magával ragad majd.  Tarts velünk, hogy átéld a közös tánc örömét!

A Pavane Táncegyüttes és Zászlóforgató Csoport előadásaiban a reneszánsz, a barokk és a XIX-XX. század táncait eleveníti fel a mai kor embereinek. Az együttes több mint 30 év tapasztalatával, valamint számtalan hazai és nemzetközi gálával, bemutatóval és előadással büszkélkedhet.

A részvétel ingyenes, és nem regisztrációhoz kötött.

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, belső udvar (Budapest, Múzeum krt. 14-16, 1088)

A rendezvény ideje alatt (pénteken 10:00-18:00-ig, szombaton 18:00-21:30-ig) az Altamira barlangrajzai, a Seuso-kincs, a Római Kőtár és az Állandó Régészeti Kiállítás látogatható ingyenesen.

Tags: ,

dátum

jún 01 2024
Expired!

időpont

21:20 - 21:40

Helyszín

Budapest
Magyar Nemzeti Múzeum Nemzeti Régészeti Intézet

Szervező

Magyar Nemzeti Múzeum Nemzeti Régészeti Intézet
Phone
+36300179732
Email
nritartalomfejlesztes@gmail.com
Honlap
https://nri.mnm.hu